Odgovor gospodinu Čabradiju: Zelena stranka Srbije nema potrebu da otima glasove drugim strankama

Problem novobeogradskog Akva parka se mora rešiti
February 16, 2018
Dokle stanari naselja Dr. Ivan Ribar treba da trpe?
February 28, 2018

Simptomatično je da gospodin Čabradi izlazi sa ovakvim saopštenjem nakon emisije “Reč na reč” u kojoj je Nebojša Žugić, prvi na listi kandidata Zelene stranke Srbije za odbornike u Skupštini grada Beograda, predstavio program Zelene stranke Srbije i 9 rešenja za zeleni i zdrav Beograd. Zelena stranka Srbije program je sastavila nakon rada na terenu, ispitivanja građana i bavljenja konkretnim problemima pokazujući superiornost nad programom stranke gospodina Čabradija, punim manjkavosti i neizvodljivih rešenja. Tada je postalo jasno da će se gospodin Čabradi baviti našom listom i njenim članovima, više nego svojom, čime potvrđuje postojanje problema osipanja svog glasačkog tela koje više ne želi da podržava politiku pukih obećanja.

Naziv stranke promenjen je u Zelena stranka Srbije odlukom Skupštine Stranke još 04.06.2016. godine što je potvrđeno rešenjem Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije pod brojem 00-00-00130/2016-28 od 02.12.2016. godine.

Lista i potpisi Zelene stranke Srbije za izbore za odbornike u Skupštini grada Beograda predati su u skladu sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

Zelena stranka Srbije se ne koristi i neće se koristiti neistinama i manipulacijom zarad prikupljanja jeftinih političkih poena. Zelenu stranku Srbije raduje velika zainteresovanost koju nam prilikom razgovora građani Beograda pokazuju u rešavanju njihovih životnih ekoloških problema. Zato ulazimo u ovu izbornu utakmicu kako bi gradski Parlament uvrstio u prioritet ekološka pitanja – otpadne vode, degradirano zemljište, kanalizaciju, otpad, opasne materije, održiv transport i slično. Želimo da novim aktivizmom pokrenemo institucije kako bi sistemski počeli da “raspakovavamo” ekološke prioritete.

Mi se ne bavimo visokom politikom, već isključivo zaštitom životne sredine, bez straha. Nema straha kada je zdravlje ljudi u pitanju i borićemo se za sva dobra rešenja koja podižu kvalitet života naših sugrađana.